Kattarsis – del III: Telekatti

I del tre av «Kattarsis – åndelig sofakrok» setter vi våre telepatiske evner på prøve.

Kattlaug med lue av aluminiumsfolie
«Det er siste gang jeg gidder å betro meg til deg!»

En dyretolk er en person som mener seg i stand til kommunisere telepatisk med dyr. Det holdes kurs i denne teknikken, som jeg har hørt ville vitnesbyrd om, og jeg har sett teknikken demonstrert av Sissel Grana på TV. «Mediet» lukker øynene, konsentrerer seg om å «høre» dyrets stemme, og skriver deretter ned dyrets budskap på en skriveblokk, og dette formidles så til dyrets eiere. Det kan fungere som en slags terapi, ihvertfall for de tobeinte, som kan oppleve en dypere forståelse av seg selv og dyret sitt.

Jeg må teste ut denne teknikken på Kattlaug. Jeg tenner duftlysene, lukker øynene, og prøver å finne frem til Kattlaugs stemme inne i mitt eget sinn. Jeg vrir meg litt i lotusstillingen min, for dette tar tid, men omsider hører jeg et lite mjau. Hva er det hun sier? «Fisk.» sier hun. «Fisk. Fisk.»

«Fisk??» tenker jeg. «Fisk.» svarer Kattlaug. Jeg tegner en fisk på blokka.

Fisk… fisk… Jeg vrir hjernen min for å prøve å forstå. Er det astrologi? Kan hun være født i fiskenes tegn? Nei, Kattlaug er født på sommeren.

Etter en fruktløs stund tar jeg google fatt, søker på fisk + symboliserer… og der! Plutselig står det et bilde foran meg på skjermen! Den samme fisken! 

Fisk med greske bokstaver inni

Fisken er et tidlig kristent symbol! Bokstavene i det greske ordet for fisk «ΙΧΘΥΣ» er et akronym for de greske ordene for«Jesus Kristus, Guds sønn, frelser». De første kristne brukte fisken som et hemmelig legitimasjonstegn seg i mellom. Ved å tegne en fisk på bakken, kunne de trygt presentere seg som kristne foran andre kristne som kjente til tegnet, uten fare for å bli avslørt av dem som forfulgte dem.

Er det dette du vil fortelle meg, Kattlaug? Du er altså kristen? «Fisk.» svarer Kattlaug, og slikker seg rundt munnen.

Det er sannelig godt man kan forstå dyrene.